Meringues met kersencoulis en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

Voor de meringues:

2 eiwitten

125 gram demerarasuiker, gezeefd

1 theelepel maïzena

1 theelepel wittewijnazijn

enkele druppels vanille-extract

25 gram amandelschilfers

Voor de vulling:

150 gram verse geitenkaas

4 eetlepels melk

1 dl room

25 poedersuiker, gezeefd

1/2 kg kersen ontpit

50 gram suiker

1/2 dl water

2 eetlepels Banyuls

4 mooie kersen met steeltje

enkele kleine muntblaadjes

Verwarm de oven voor op 140°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker, lepel per lepel, toe tot de meringue stijf en glanzend is. Klop er tenslotte de maïzena, wijnazijn en vanille-essence door. Leg vier hoopjes meringue op de bakplaat en vorm er rondjes mee. Maak een putje in elk rondje voor de vulling. Bak de meringues 1 uur en zet dan de oven uit, maar laat de meringues erin tot de oven helemaal afgekoeld is.

Roer de geitenkaas romig met de melk en klop de room licht op met de suiker. Schep de room door de geitenkaas. Doe de kersen in een pan met de suiker en het water. Breng aan de kook en laat zachtjes koken onder deksel tot de kersen zeer zacht zijn: 15 minuten. Pureer de kersen met de Banyuls.

Vul de meringues met de geitenkaas, druppel er de saus over en rond, en werk af met de hele kersen en muntblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content