Meringues met kersencoulis en geitenkaas

10/06/11 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de meringues:

  • 2 eiwitten
  • 125 gram demerarasuiker, gezeefd
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • enkele druppels vanille-extract
  • 25 gram amandelschilfers

Voor de vulling:

  • 150 gram verse geitenkaas
  • 4 eetlepels melk
  • 1 dl room
  • 25 poedersuiker, gezeefd
  • 1/2 kg kersen ontpit
  • 50 gram suiker
  • 1/2 dl water
  • 2 eetlepels Banyuls
  • 4 mooie kersen met steeltje
  • enkele kleine muntblaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker, lepel per lepel, toe tot de meringue stijf en glanzend is. Klop er tenslotte de maïzena, wijnazijn en vanille-essence door. Leg vier hoopjes meringue op de bakplaat en vorm er rondjes mee. Maak een putje in elk rondje voor de vulling. Bak de meringues 1 uur en zet dan de oven uit, maar laat de meringues erin tot de oven helemaal afgekoeld is.

Roer de geitenkaas romig met de melk en klop de room licht op met de suiker. Schep de room door de geitenkaas. Doe de kersen in een pan met de suiker en het water. Breng aan de kook en laat zachtjes koken onder deksel tot de kersen zeer zacht zijn: 15 minuten. Pureer de kersen met de Banyuls.

Vul de meringues met de geitenkaas, druppel er de saus over en rond, en werk af met de hele kersen en muntblaadjes.

Onze partners