Meringues met demerarasuiker en ananas

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 eiwitten

125 g demerarasuiker

1 ananas

1 vanillestokje, gespleten

2 repen citroenschil

100 g witte suiker

3 dl water

125 g mascarpone

100 g Griekse yoghurt

1 el poedersuiker

4 passievruchten

poedersuiker

Verwarm de oven voor op 100°C. Sla de eiwitten stijf en voeg dan de suiker per eetlepel toe, maar hou 1 eetlepel apart. Maak met de meringue 8 cirkels van 10 cm doorsnee en 0,5 cm dik op bakpapier. Strijk de meringues plat en besprenkel ze met de suiker. Bak de meringues anderhalf uur in de oven.

Breng intussen het water aan de kook met de suiker, vanille en citroenschil. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in schijven van 1,5 cm dik. Pocheer de ananas in de siroop. Meng de mascarpone, yoghurt en poedersuiker.

Bouw torentjes op door vier meringuecirkels te beleggen met een plak ananas, een lepel mascarpone en de pulp van de passievruchten. Dek de torentjes af met de overige meringues. Bestuif met poedersuiker alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content