Merguez parmentier

26/10/11 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

Geef je waardering

Merguez parmentier

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 merguezworstjes
  • 2 el olijfolie
  • 40 kerstomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl pimentón de La Vera (poeder van gerookte paprika)
  • fleur de sel
  • 1 el gehakte gekonfijte citroen
  • 500 g aardappelpuree (zie basisrecept)

Bereidingswijze

Kleur de worstjes kort aan in olijfolie.

Maak kruiselings een sneetje in de tomaatjes. Dompel ze kort in kokend water en pel ze. Stoof ze kort aan in olijfolie. Kruid met pimentón de La Vera voor een rokerige toets en met fleur de sel. Voeg de gehakte gekonfijte citroen toe.

Breng de worstjes en tomaatjes over in een gratineerschotel. Dek af met aardappelpuree. Werk af met kaas, paneermeel en boter. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180° gedurende een tiental minuten.

Lees meer over:

Onze partners