Meloensalade met feta

Als de lent komt, kriebelt het weer om frisse salades te eten. Deze maak je in een handomdraai.

Voor 4 personen

  • een handvol raketsla
  • 4 takjes basilicum
  • 2 charentaismeloenen
  • 200 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • peper van de molen en zout

Bereiding

1. Was de raketsla en basilicum en zwier goed droog. Halveer, ontpit en schil de meloenen. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de feta in blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

2. Maak een vinaigrette met het citroensap, de olijfolie, peper en zout.

3. Verdeel de raketsla, basilicum, meloen en feta over 4 borden. Giet de vinaigrette over de meloensalade en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content