Meloengranité met wodka en aardbeien

© Getty

Meloengranité met wodka en aardbeien voor 4 personen.

Nodig
  • 1/2 cavaillon
  • 50 g suiker
  • 1 dl wodka
  • 500 g aardbeien
  • 3 dl witte wijn
  • 75 g suiker
  • verse munt
Zo maak je de meloengranité met wodka en aardbeien
  1. Schil de meloen, snij het vruchtvlees grof. Mix met de suiker en de wodka tot een gladde saus. Doe in een kom en zet in de diepvriezer. Roer om het uur los met een vork, tot er een mooie, zachte granité ontstaat. Dat neemt, afhankelijk van uw diepvriezer, ongeveer 4 uur in beslag.
  2. Maak de aardbeien schoon, snij ze middendoor. Stoof ze op zacht vuur in de witte wijn met de suiker. Laat niet koken, maar zacht pruttelen gedurende 10 minuten.
  3. Serveer met de granité en met verse munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content