Meloen met rundergelei en zwarte peper

28/06/17 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:22

Meloen met rundergelei en zwarte peper

Meloen met rundergelei en zwarte peper © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

Voor de rundergelei:

750 g runderbeenderen

750 g ossenstaart

2 sjalotten

1 wortel

1 prei

1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier)

10 zwarte peperkorrels

10 g grof zout

Meloen:

1 rijpe cavaillon-meloen

zwarte peper van de molen

Doe de runderbeenderen en de ossenstaart in een ovenschaal, laat aanbraden onder de grill. De beenderen moeten goed bruin zien. Doe in een pan, samen met de versneden groenten, de kruiden, peper, zout en 4 l water. Breng aan de kook. Laat 10 min. goed doorkoken, schuim regelmatig af. Draai het vuur lager. Laat 4 uur afgedekt zacht pruttelen om de bouillon te klaren. Giet dan voorzichtig door een zeef en laat opstijven in de koelkast.

Schil de meloen, snij in fijne plakken. Dresseer mooi op de borden en verdeel de rundergelei erover. Werk af met zwarte peper van de molen.

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info