Meloen- en papajapotpourri met passievruchtensaus

09/06/11 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • 800 g uitgestoken balletjes van diverse soorten meloen (cavaillon, rock-, net-, honing-, water-, ananasmeloen, enz.)
  • 200 g uitgestoken balletjes van papaja

Saus :

  • 2 passievruchten
  • 60 g suiker
  • het sap van 1 sinaasappel en 1 limoen
  • een snuif gemberpoeder
  • 4 eetlepels droge witte wijn

Bereidingswijze

Halveer de papaja en de meloenen en verwijder de zaden. Steek balletjes uit het vruchtvlees met balstekers van verschillend formaat. Voor de saus halveert men de passievruchten, waarna het vruchtvlees en de zaden met een lepel worden verwijderd. Breng het vruchtvlees met de suiker, het sap van de sinaasappel en limoen en de gember aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Laat de saus koud worden. Roer er de wijn door en schenk de saus uit over de vruchtenballetjes. Laat de meloenknikkers een uur in de koelkast marineren. Leg de gedrenkte bolletjes op borden of in schaaltjes en giet er de rest van de saus over.

De saus kan men verzachten door er halfstijfgeklopte slagroom door te roeren.

Onze partners