Melkbrood

25/11/15 om 19:10 - Bijgewerkt om 19:10

Melkbrood

Melkbrood © Heikki Verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

15 g verse gist

30 g suiker

2,8 dl lauwe melk

500 g wit broodmeel

20 g boter

1 ei

een snuifje zout

1 ei, losgeklopt

Los de gist en de de suiker op in de melk. Voeg de helft van het meel toe en laat dit beslag 10 min. rusten. Voeg de rest van het meel toe en kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden geleidelijk aan de boter, het ei en het zout toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.

Druk het deeg nadien plat. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten. Rol langwerpig uit en leg het melkbrood in een bakvorm of op een ingevette bakplaat. Laat nog 40 min. rijzen.

Bestrijk het melkbrood nadien met ei en bak 40 min. in een voorverwarmde oven van 195-200° C.

Bereidingstijd: 25' + 2 u. 10' rijzen en bakken

Onze partners