Meli-melo van jakobsschelpen, grijze garnalen en prei met The Macallan 12 Years

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 preiwit

zout

100 g boter

100 g aardappelpuree

peper

nootmuskaat

8 grote jakobsschelpen

olijfolie

scheut The Macallan 12 Years

3 el room

100 g gepelde grijze garnalen

versgemalen zwarte peper

zeezout

fijngehakte bieslook

Snij een derde van de prei in julienne en de rest in schijven (ong. 2 cm). Frituur de julienne in enkele seconden krokant in hete frituurolie. Laat uitlekken en bestrooi met zout. Stoom de schijven in een 4-tal minuten beetgaar. Roer de boter onder de hete aardappelpuree tot een mousseline ontstaat en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de jakobsschelpen 40 seconden langs elke kant in olijfolie. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Deglaceer de pan met de whisky, roer de aanbaksels los en blus met room. Laat even opkoken en kruid met peper en zout. Schik de gestoomde prei op de borden. Lepel of spuit er de aardappelmousseline over, verdeel er de jakobsschelpen op en bestrooi met de garnalen. Kruid met zwarte peper en zeezout. Lepel er de saus over en rond en werk af met de gefrituurde prei en fijngehakte bieslook.

Recept: Stephane Buyens – Hostellerie Le Fox

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content