Voor 4 personen:
4 pijlinktvissen van elk 150 g
peper en zout
Garnituur:
100 g witte champignons
200 g courgette
200 g rode paprika
200 g aubergine
Voor de saus:
1/4 l balsamicoazijn
1 cl olijfolie
Spoel de groenten schoon. Snij ze in vrij dikke schijven. Bak aan beide kanten ‘a la plancha’*. Kruid met peper en zout. Breng de balsamicoazijn aan de kook. Laat inkoken tot stroopdikte. Giet over in een schaal zodat het koken onmiddellijk stopt. Laat helemaal afkoelen en meng er dan de olijfolie door.
Haal de kop van de pijlinktvissen. Maak het lijf leeg en spoel binnen en buiten goed schoon. Maak diepe, evenwijdige inkervingen in het lijf. Bak op de hete plaat (of in de pan) de lijven en de tentakels. Laat aan alle kanten kleuren. Kruid met peper en zout.
Leg de groenten in rozetvorm op het bord. Schep in het midden de inktvissen in koepelvorm. Meng de olijfolie goed door de balsamicocaramelsaus. Giet rond en over de calamars.
* a la plancha: bakken op hete plaat, kan ook in goede pan met antikleeflaag.
Recept: Jacques en Laurent Pourcel – Le Jardin des Sens.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier