Medaillons van hert met tijmkorstje en aardappelpuree

08/12/15 om 16:07 - Bijgewerkt op 05/12/15 om 17:18

Medaillons van hert met tijmkorstje en aardappelpuree

© StockFood

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4:

800 g bloemige aardappelen

800 g hertenfilet

3 à 4 el olijfolie

4 sneden oudbakken brood

een handvol tijm

een snuifje pilipili

2 dl wildfond

2 dl melk

2 el boter

een snuifje nootmuskaat

Bereidingswijze:

Was en schil de aardappelen. Kook 30 minuten in kokend gezouten water.

Verwarm de oven voor op 140°C.

Snij de hertenfilet in acht medaillons. Kruid met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de hertenmedaillons aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en leg op een bakplaat.

Verwijder de korst van het brood en hak het brood fijn. Spoel de tijm, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes.

Meng de helft van de tijm met de broodkruimels en pilipili. Kruid met peper en zout. Verdeel over de hertenmedaillons en bak 10 minuten in de oven.

Blus de baksappen met de wildfond. Kruid met peper en zout.

Plet de aardappelen fijn. Breng de melk aan de kook en meng door de aardappelpuree met de boter in blokjes. Kruid met nootmuskaat en zout.

Verdeel de aardappelpuree over borden, schik er de hertenmedaillons op en lepel er wat saus over.

Onze partners