Medaillon van struisvogelfilet, spinazie met room en pesto van rode paprika

08/06/11 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • struisvogelfilet
  • 4 grote aardappelen
  • 100 ml kippefond
  • boter
  • peper en zout
  • 400 g spinazie
  • 100 ml room
  • 20 g fijngehakte ui
  • 3 g look
  • muskaatnoot
  • 4 medium wortelen
  • 20 g fijne boontjes
  • Pesto
  • 100 g geroosterde rode paprika
  • 1 rode chilipeper geroosterd en gepeld
  • 20 g geroosterde amandelen
  • 20 g parmezaanse kaas
  • 1 teentje gehakte look
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • geplette zwarte peper
  • grof zout
  • 80 ml olijfolie
  • 100 ml bruine fond

Bereidingswijze

Kruid de struisvogelfilet met peper, zout en paprika, bak het vlees bruin en laat het verder garen in een oven van 180°C gedurende 5 min. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, schik ze in een ovenschotel, giet er de bouillon over en leg er boter op. Laat garen in een oven van 170°C. Maak de spinazie klaar en doe er de room bij. Kook de groenten beetgaar. Mix alle ingrediÃ"nten rauw voor de pesto. Schik de aardappelen midden op een bord, plaats er de spinazie op en schik er de groenten rond. Leg het vlees er schuin gesneden bovenop en lepel de jus errond. Werk het bord af met de pesto en een takje rozemarijn.

Onze partners