Medaillon van ree met zwarte-truffelcoulis, mikado van verse truffels uit Norcia en Alba

Venison, Elk Sirloin Tip Roast © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

De combinatie van ree met zwarte en witte truffels is een echte delicatesse.

De combinatie van ree met zwarte en witte truffels is een echte delicatesse.

Voor 4 personen

1 filet van reebok (ongeveer 1 kg) schoongemaakt

200 g paddenstoelenmengeling

1 appel (Golden)

100 g puree van zwarte truffels in port

2 dl poivradesaus*

40 g verse zwarte truffels

40 g witte truffels

150 g boter

1 soeplepel olijfolie

zout en peper

Bereiding

1. Maak de paddenstoelen schoon, versnijd en bak in boter. Schil de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes en bak kort. Meng appel en paddenstoelen en houd warm.

2. Bak de filet van reebok in de helft van de boter en olijfolie tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Giet het vet uit de pan en giet de poivrade in de pan. Breng aan de kook en kook gedeeltelijk in. Neem de pan van het vuur en klop de saus met klontjes koude boter op.

3. Snijd het vlees na 5 minuten rusten in medaillons (4 Ć  5 per persoon). Verdeel de paddenstoelen- en appelmengeling over het midden van warme borden. Schik de medaillons rond de mengeling en bedek met truffelpuree. Versier de bereiding met staafjes verse, witte en zwarte truffel. Giet de saus rond het vlees en dien onmiddellijk op, eventueel met aardappelgratin.

*Een poivradesaus is een mirepoix (gesneden blokjes) van worteltjes, uien, tijm, laurier en peterselie, in olie gefruit, ingekookt met azijn, marinade en gestampte peperkorrels, en dit alles gezeefd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content