Mauritiaanse cari

09/06/11 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 5 personen:

  • 500 gram ontbeend vlees (rund, schaap of gevogelte), vis of garnalen
  • 2 soeplepels currypoeder
  • 1/2 koffielepel pimentpoeder
  • een mespuntje kaneel en kruidnagel (in poeder)
  • 2 geplette kardemoms
  • 1 koffielepel mengsel van look en gember
  • 4 liefdesappeltjes (tomaten)
  • 1 gesnipperde ui
  • peper
  • zout
  • olie

Bereidingswijze

Bak in een pan gedurende 5 minuten de ui en het vlees (vis of garnalen) aan. Voeg daarna alle kruiden toe en 2 eetlepels water. Meng alles door elkaar en laat enkele minuten op een zacht vuurtje garen. Voeg daarna de tomaten en het zout toe en blijf roeren totdat het mengsel lichtjes aan de bodem begint te kleven. Voeg dan water toe, dek af en laat het geheel sudderen totdat het vlees (of de vis) gaar is. Opdienen met rijst.

Lees meer over:

Onze partners