Massaman- of Thaise lamscurry

08/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 el arachideolie
  • 3 el massamankerriepasta
  • Â1/2 cm geraspte gemberwortel
  • 1 geplette teen knoflook
  • 2 geplette korianderwortels
  • 1 blad laurier
  • snuif kaneelpoeder
  • snuif korianderpoeder
  • snuif kardemom
  • 400 g mager lamsvlees in dobbelstenen van 2,5 bij 2,5 cm
  • 2 grofgesneden aardappelen
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 3 dl (ongezoete) kokosmelk
  • 3 el palmsuiker
  • 3 el vissaus
  • 3 el tamarindesap
  • 4 el cashewnoten
  • verse koriander

Bereidingswijze

Verhit olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de kerriepasta, gember, knoflook, korianderwortels, laurier en de rest van de specerijen toe en roerbak 5 min. tot de aroma's goed vrijkomen.

Voeg het vlees, de aardappelen en de sjalot toe en roerbak 3 min. Bevochtig nadien met kokosmelk en laat zacht aan de kook komen. Roer er de suiker en de vissaus doorheen en laat 10 min. zacht pruttelen.

Voeg op het einde het tamarindesap toe en roer tot de curry begint in te dikken. Bestrooi met de cashewnoten en werk af met koriander.

Lees meer over:

Onze partners