Massaman of Thaise lamscurry

© Getty

Dit is een makkelijk recept voor een super lekkere Thaise lamscurry met de warme smaken van kaneel, kardemom en koriander.

Voor 4 personen
  • 1 el arachideolie
  • 3 el massaman kerriepasta
  • 1/2 cm geraspte gemberwortel
  • 1 geplette teen knoflook
  • 2 geplette korianderwortels
  • 1 blad laurier
  • snuif kaneelpoeder
  • snuif korianderpoeder
  • snuif kardemom
  • 400 g mager lamsvlees in dobbelstenen van 2,5 bij 2,5 cm
  • 2 grofgesneden aardappelen
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 3 dl (ongezoete) kokosmelk
  • 3 el palmsuiker
  • 3 el vissaus
  • 3 el tamarindesap
  • 4 el cashewnoten
  • verse koriander
Bereiding
  1. Verhit olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de kerriepasta, gember, knoflook, korianderwortels, laurier en de rest van de specerijen toe en roerbak 5 minuten tot de aroma’s goed vrijkomen.
  2. Voeg het vlees, de aardappelen en de sjalot toe en roerbak 3 minuten Bevochtig nadien met kokosmelk en laat zacht aan de kook komen. Roer er de suiker en de vissaus doorheen en laat 10 minuten zacht pruttelen.
  3. Voeg op het einde het tamarindesap toe en roer tot de curry begint in te dikken. Bestrooi de lamscurry met de cashewnoten en werk af met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content