Mascarpone met frambozen en bramen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

250 g mascarpone

4 meringues

een pakje ingevroren frambozen

een pakje ingevroren bramen

150 g bramen (diepvries)

2 eieren

4 el suiker

3 el citroensap

Ontdooi de frambozen en bramen. Vermaal de helft tot coulis. Doe de mascarpone in een kom en roer er 3 eetlepels citroensap door. Breek de eieren en scheid de dooiers van het wit. Doe 2 eierdooiers en 2 eetlepels suiker in een andere kom, zet de kom in een warmwaterbad en klop de dooiers tot een lichtgeel mengsel. Neem de kom uit de bain-marie en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is. Schep het suikerdooiermengsel door de mascarpone; Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk 2 eetlepels suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend is en in pieken blijft staan. Schep de sneeuw voorzichtig door de mascarpone. Vul hoge glazen met laagjes mascarpone, coulis van vermalen rode vruchten, hele rode vruchten en meringue en werk eventueel af met enkel hele rode vruchten. Laat voor het serveren minstens 2 uur in de koelkast staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content