Mascarpone met frambozen en bramen

09/06/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g mascarpone
  • 4 meringues
  • een pakje ingevroren frambozen
  • een pakje ingevroren bramen
  • 150 g bramen (diepvries)
  • 2 eieren
  • 4 el suiker
  • 3 el citroensap

Bereidingswijze

Ontdooi de frambozen en bramen. Vermaal de helft tot coulis. Doe de mascarpone in een kom en roer er 3 eetlepels citroensap door. Breek de eieren en scheid de dooiers van het wit. Doe 2 eierdooiers en 2 eetlepels suiker in een andere kom, zet de kom in een warmwaterbad en klop de dooiers tot een lichtgeel mengsel. Neem de kom uit de bain-marie en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is. Schep het suikerdooiermengsel door de mascarpone; Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk 2 eetlepels suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend is en in pieken blijft staan. Schep de sneeuw voorzichtig door de mascarpone. Vul hoge glazen met laagjes mascarpone, coulis van vermalen rode vruchten, hele rode vruchten en meringue en werk eventueel af met enkel hele rode vruchten. Laat voor het serveren minstens 2 uur in de koelkast staan.

Onze partners