Marquise met paaseitjes

09/06/11 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 6 tot 8 personen

Bereiding: 40 minuten

  • 1 nacht afkoelen

Ingrediënten:

  • 500 gram zwarte chocolade
  • 6 eieren
  • 120 gram poedersuiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • Cacaopoeder
  • Chocolade visjes
  • 60 gram witte marsepein
  • 120 gram roze marsepein

Bereidingswijze

1. Breek de chocolade in stukken en laat deze smelten in de microgolfoven of 'au bain-marie'. Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje met koud water. Knijp ze uit tussen beide handen en laat ze enkele seconden smelten in de microgolfoven of in een kookpot.

2. Scheid de eiwitten van de dooiers. Voeg, zodra de chocolade gesmolten is, één na één de eierdooiers toe, daarna de poedersuiker en de gesmolten gelatine. Klop de eiwitten tot sneeuw en roer ze onder het mengsel.

3. Neem een ovalen slakom en bedek deze met huishoudfolie. Laat ruim over de randen hangen. Giet het mengsel erin en plooi de folie bovenaan dicht. Plaats de kom een nacht in de koelkast.

4. Ontvorm de volgende dag op een plank en verwijder de film. Bestrooi de marquise met cacaopoeder.

5. Bereid de versiering. Plaats een wit stuk marsepein op een roze. Ga er met een deegrol over om beide kleuren te vermengen en een lint te vormen. Vermeng de tweekleurige stukjes marsepein en rol er eitjes mee.

6. Versier de marquise met het lint en de marsepeinen eitjes. Plaats hier en daar een chocoladen visje op de marquise en bestrooi het geheel met poedersuiker.

Lees meer over:

Onze partners