Marquise au chocolat

09/06/11 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 250 g fondant chocolade
  • 175 g boter
  • 100 g bloemsuiker
  • 5 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 2 dl room

Saus :

  • het sap van 1 kg sinaasappels
  • zo'n 100 tot 150 g suiker
  • een scheutje aceto balsamico
  • een scheutje Grand Marnier

Bereidingswijze

De chocolade breken en samen met de boter in een kommetje in een warmwaterbad smelten. De eierdooiers met 50 g bloemsuiker kloppen tot de massa wit uitslaat. De eiwitten met 50 g bloemsuiker tot sneeuw kloppen. De room stijfkloppen. De gesmolten chocolade mengen met de eierdooiers. De eiersneeuw en vervolgens de room door de chocolademengeling spatelen. Het luchtig beslag in een langwerpige vorm storten en een nacht in de ijskast bewaren. De saus bereiden. Het sap van 1 kilo sinaasappels met de suiker inkoken. Op smaak brengen met scheutjes aceto balsamico en Grand Marnier. De marquise versnijden en opdienen met saus.

Lees meer over:

Onze partners