Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en munt

11/10/12 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

Geef je waardering

Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en munt

Ingrediënten

Voor 4:
4 sinaasappels (bij voorkeur Navellina)
1 tl kaneelpoeder
10 blaadjes verse munt
50 g griessuiker
eventueel vanille-ijs

Bereidingswijze

Snij de sinaasappels 'a vif', maar snij de partjes niet van tussen de vliezen. Snijd de sinaasappels in ronde plakken van 5 mm dik en verdeel op borden. Bestrooi licht met kaneelpoeder en laat 5 min. rusten.

Maak ondertussen de muntsuiker. Doe de munt met de suiker in de blender en mix tot een fijne 'groene suiker'. Verdeel over de salade en serveer meteen, het liefst zo koud mogelijk. Serveer eventueel met vanille-ijs.

Lees meer over:

Onze partners