Marokkaanse lamsspiezen met yoghurt en couscous

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

1 kg magere lamsschenkel of 1 lamsbout van 1,5 kg

1 courgette

20 kerstomaatjes

Voor de marinade :

1/2 fles droge rode wijn

100 g fijngesnipperde ui

3 el versgehakte koriander

3 el peterselie

2 el versgehakte munt

2 el oregano

1 tl fijngemalen komijn

75 ml olijfolie

Voor de yoghurtsaus :

1,5 dl yoghurt

2 el gehakte koriander

mespunt cayenne

1 fijngehakte teen knoflook

Voor de couscous :

4 kopjes couscous

20 g ongezouten hoeveboter

Maak de marinade op voorhand en laat rusten. Snij het vlees in blokjes, overgiet met marinade en laat een nacht rusten. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Snij de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Dep na een kwartier de schijfjes droog.

Haal de vleesblokjes uit de marinade en dep droog. Maak spiesjes met lamsvlees, courgette en kerstomaten. Bestrijk met olijfolie en rooster op houtskoolvuur. Doe een klont boter in een kom, bestrooi met zout van de molen en begiet met een scheut kokend water. Voeg na enkele minuten de couscous toe en zet ongeveer 1,5 cm onder kokend water. Dek af en laat zwellen. Serveer de lamsspiezen op een laag yoghurtsaus met een torentje couscous. Versier met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content