Marmite van zeevruchten

10/06/11 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 liter geklaarde bouillon van kip of rund
  • olijfolie
  • court-bouillon

Zeevruchten :

  • 2 kleine kreeften
  • 200 g krabbenpoten
  • 100 g wulken
  • 100 g kreukels
  • 200 g jumbo mosselen
  • 4 jakobsschelpen
  • 8 scampi's of gamba's
  • 4 stukjes zeeduivel van 80 g

Versiering :

  • gehakte kervel

Begeleiding :

  • stokbrood
  • knoflookboter

Bereidingswijze

De kreeftjes, krabbenpoten, wulken, kreukels en mosselen afzonderlijk in court-bouillon koken. De kreeften doormidden snijden. De jakobsmosselen en scampi's of gamba's afzonderlijk in olijfolie bakken. De stukjes zeeduivel stomen. De zeevruchten in een marmite schikken en de kokendhete vleesbouillon in het recipiÃ"nt gieten. Kruiden met peper en zout. Versieren met kervel. Opdienen met stokbrood en knoflookboter.

Een court-bouillon stelt men samen uit water, witte wijn, azijn, zout, laurierblad, peterselie, wortel, ui en citroen.

Onze partners