Marmerkoekjes

250 g bloem

250 g bloem

1/2 zakje bakpoeder

100 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1/2 flesje rum aroma

2 eetlepels rum

180 g boter

2 eetlepels gezeefd cacaopoeder

Verwarm de oven. Meng en zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom. Voeg suiker, vanillesuiker, aroma, rum en boter toe en kneed met een mixer met kneedhaken tot een glad deeg. Splits het deeg in twee gelijke stukken en kneed door één deegdeel het cacaopoeder.

Kneed de twee deegdelen kort door elkaar, zodat ze niet te veel met elkaar mengen. Maak van het deeg een rol van 4 cm dikte. Leg de deegrol 1 uur in de koelkast. Snijd het deeg in 6 mm dikke plakjes. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats die in het midden van de oven. De baktijd is 8 minuten in een heteluchtoven van 180 °C.

De koekjes worden per 4 op een torentje gelegd en samengebonden met een gekleurd lintje. Enkele torentjes kunnen in een mooie doos afgegeven worden als geschenk.

(Recept van Liliane Serré)

Tijd: 30′ + 1 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content