Margriet van kippenfilets met rigatoni saus met rode paprika’s

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

200 gram rigatoni (pasta)

4 hoevekippenfilets

160 gram courgettes

80 gram rode paprika’s

3 dl olijfolie

5 cl verse room

zout en versgemalen peper

Voor de saus: de rode paprika mixen en afschuimen. Voeg er olijfolie, peper en zout aan toe. Zet het mengsel in de koelkast en laat opstijven.

Voor de vulling: laat de in kleine dobbelsteentjes gesneden courgette en paprika lichtjes sudderen in olijfolie en een fijngehakte sjalot. Peper en zout toevoegen en 5 minuten zachtjes laten doorsudderen. Vervolgens laten afkoelen. De kippenfilets zo opensnijden dat men een zakje bekomt en opvullen met het groentenmengsel. Zout en peper toevoegen. De kippenfilets 10 minuten in olijfolie braden op een zacht vuurtje. Giet de 5 cl room in een kleine kookpan. Op zacht vuur aan de kook brengen en de rode paprikasaus toevoegen. De rigatoni in kokend gezouten water gaar laten worden (ongeveer 8 minuten) en vervolgens uitgieten. Serveer op warme borden: de rigatoni, de gevulde kippenfilets in sneetjes en garneer het geheel met de paprikasaus.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content