Mangonems met zoethout, palmsuiker en granaatappelsap

09/06/11 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:24

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 3 stokjes zoethout
  • 2 mooie rijpe mango's
  • 4 rijstbladen
  • 10 g granaatappelpoeder (te koop in de oosterse winkel)
  • 2 verse granaatappels
  • 60 g palmsuiker van Gula Djawa
  • 10 cl water

Bereidingswijze

Snijd het vruchtvlees van de mango's in vierkantjes van 4 mm. Rasp 1 cm van een zoethoutstokjes over de mango's. Laat de mango één uur marineren. Bereid het granaatappelsap door het granaatappelpoeder op te lossen in 10 cl water. Voeg palmsuiker toe en breng alles aan de kook. Van het vuur halen en laten afkoelen. Voeg het vruchtvlees van de granaatappel toe aan de siroop. Drenk de ronde rijstbladen in koud water tot ze zacht worden. Snijd een strook van 10 cm uit het midden van elk blad en leg de rest van elk blad kruisgewijs over de uitgesneden strook. Leg de mango's op de vier kruisen en sluit. Snijd de twee overige zoethoutstokjes in de lengte door en steek deze door de gevulde rijstbladen. Bak de 'nems' in 1 cm arachideolie van 180° C. Dep droog en dien zo vlug mogelijk op met granaatappelsap.

Onze partners