Mangonems met zoethout, palmsuiker en granaatappelsap

  • Moeilijkheid

3 stokjes zoethout

2 mooie rijpe mango’s

4 rijstbladen

10 g granaatappelpoeder (te koop in de oosterse winkel)

2 verse granaatappels

60 g palmsuiker van Gula Djawa

10 cl water

Snijd het vruchtvlees van de mango’s in vierkantjes van 4 mm. Rasp 1 cm van een zoethoutstokjes over de mango’s. Laat de mango Ć©Ć©n uur marineren. Bereid het granaatappelsap door het granaatappelpoeder op te lossen in 10 cl water. Voeg palmsuiker toe en breng alles aan de kook. Van het vuur halen en laten afkoelen. Voeg het vruchtvlees van de granaatappel toe aan de siroop. Drenk de ronde rijstbladen in koud water tot ze zacht worden. Snijd een strook van 10 cm uit het midden van elk blad en leg de rest van elk blad kruisgewijs over de uitgesneden strook. Leg de mango’s op de vier kruisen en sluit. Snijd de twee overige zoethoutstokjes in de lengte door en steek deze door de gevulde rijstbladen. Bak de ‘nems’ in 1 cm arachideolie van 180Ā° C. Dep droog en dien zo vlug mogelijk op met granaatappelsap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content