Mango posset (Citroencrème met mangopuree)

16/12/16 om 13:34 - Bijgewerkt op 19/12/16 om 16:01

Mango posset (Citroencrème met mangopuree)

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 onbehandelde citroenen
  • 125 g suiker
  • 35 cl room
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 400 g mango op siroop in blik
  • 1 eiwit
  • 1 à 2 tl nougatine
  • slagroom en plakjes verse mango voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de citroenen, rasp de schil fijn en pers het sap uit ; u hebt ongeveer 10 cl nodig. Breng de geraspte citroenschil en het citroensap aan de kook met de suiker. Roer tot de suiker is opgelost en hou de citroensiroop warm.
  2. Breng de room aan de kook met de specerijen. Giet er de gezeefde citroensiroop bij, meng door elkaar en zet 3 uur koel weg.
  3. Mix de mango glad met 3 of 4 eetlepels van zijn eigen siroop.
  4. Klop het eiwit stijf meteen snuifje zout. Spatel voorzichtig door de citroencrème.
  5. Schep de mangopuree in glazen en verdeel er de citroencrème over.Werk af met de verkruimelde nougatine, een toefje slagroom en enkele plakjes mango. Serveer meteen.

Onze partners