Malse lamsbout

Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

4 mooie lamsboutsneden

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels boter

peper en zout

Voor de saus:

2 glazen droge witte wijn

1 theelepel sap van een groene citroen (limoen)

50 gram boter

1 theelepel cayennepeper

een bosje fijngehakte koriander

Bereiding

1. Breng de wijn en het citroensap aan de kook en laat zachtjes inkoken tot 1/3 van de hoeveelheid.

2. Smelt ondertussen de boter met de olie in een pan en bak hierin de lamsboutsneden aan beide kanten mooi bruin. Kruid het vlees met peper en zout en laat het gedurende 12 minuten – afgedekt – verder bakken.

3. Haal de wijnsaus van het vuur en klop er geleidelijk de boter onder. Voeg ten slotte de koriander en de cayennepeper toe. Serveer de lamsboutsneden met verse pasta en giet de saus eroverheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content