Makreelpaté met linzenvinaigrette

10/06/11 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g gerookte makreel (zonder peper)
  • 200 g roomkaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el uitgelekte groene peperkorrels

Afwerking:

  • gefrituurde salieblaadjes
  • bruin brood

Voor de vinaigrette:

  • 2 el groene linzen
  • 1/2 el brunoise van rode paprika
  • 1/2 el brunoise van wortel
  • 1/2 el brunoise van groene selderij
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 à 4 el olijfolie
  • gedroogde oregano
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Verwijder het vel van de makreel en pureer het visvlees met de roomkaas. Voeg citroensap naar smaak toe en roer de groene peperkorrels door de paté. Zet koel weg.

Kook de linzen 10 minuten in ongezouten water. Laat ze uitlekken en voeg de groenten toe. Roer de azijn en olijfolie door de linzen en kruid met oregano, peper en zout.

Werk de makreelpaté af met de salieblaadjes en dien op met (indien gewenst, geroosterd) bruin brood en de vinaigrette.

Lees meer over:

Onze partners