Makreel met rode kerriepasta, risotto met erwten en mascarpone

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 schoongemaakte makrelen

1 grote el rode kerriepasta

keukentouw

boter

Voor de risotto:

1 sjalot, boter

2 koppen risottorijst

ongeveer 1,2 liter lichte gevogeltebouillon

100 g geblancheerde erwten

peper en zout

een handvol geraspte Parmezaanse kaas

2 el mascarpone

1,5 el fijngehakte verse dille

Fileer de makrelen, maar laat de staart in zijn geheel. De filets blijven zo via de staart aan elkaar. Strijk ƃĀ©ĆƒĀ©n zijde in met rode kerriepasta en bind de filets dicht met keukentouw. Bak ze net gaar in boter.

Stoof voor de risotto fijngehakte sjalot in boter. Voeg rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 soeplepel (pollepel) bouillon, laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg weer bouillon toe wanneer de vorige bijna helemaal is ingekookt. Blijf zo bouillon toevoegen tot wanneer de rijst gaar is.

Voeg de erwten toe, kruid met peper, zout, Parmezaanse kaas en mascarpone. Roer tot de kaas is gesmolten en werk af met dille. Serveer met de vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content