Makreel met dadels en pittige komkommersalade

2462747

Voor 4:

Makreel met dadels en pittige komkommersalade

Voor 4:

8 makreelfilets

2 el olijfolie

zwarte peper en zeezout

10 ontpitte, gedroogde dadels

Koriander

Voor de yoghurtsaus::

1 dl romige Griekse yoghurt

een scheut karnemelk

1 gehalveerde teen knoflook

peper en zout,

cayennepeper

Voor de komkommersalade:

1 geschilde en in staafjes gesneden komkommer

16 fijngesneden muntblaadjes

2 fijngehakte lente-uien

1/2 fijngehakte Spaanse rode peper

citroensap

olijfolie

zwarte peper en zeezout

Maak eerst de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten onder elkaar en laat trekken. Meng de ingrediënten voor de komkommersalade luchtig onder elkaar en laat minstens 1 u. rusten.

Kruid de makreelfilets met peper en zout en bestrijk het vel met olijfolie. Bak de filets net gaar in olijfolie. Snij de dadels fijn en verdeel ze samen met de koriander tussen de makreelfilets.

Schik op 4 borden en serveer met de komkommersalade. Werk af met de yoghurtsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content