Makreel met dadels en pittige komkommersalade

28/06/11 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Geef je waardering

Makreel met dadels en pittige komkommersalade

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 makreelfilets
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper en zeezout
  • 10 ontpitte, gedroogde dadels
  • Koriander

Voor de yoghurtsaus::

  • 1 dl romige Griekse yoghurt
  • een scheut karnemelk
  • 1 gehalveerde teen knoflook
  • peper en zout,
  • cayennepeper

Voor de komkommersalade:

  • 1 geschilde en in staafjes gesneden komkommer
  • 16 fijngesneden muntblaadjes
  • 2 fijngehakte lente-uien
  • 1/2 fijngehakte Spaanse rode peper
  • citroensap
  • olijfolie
  • zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Maak eerst de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten onder elkaar en laat trekken. Meng de ingrediënten voor de komkommersalade luchtig onder elkaar en laat minstens 1 u. rusten.

Kruid de makreelfilets met peper en zout en bestrijk het vel met olijfolie. Bak de filets net gaar in olijfolie. Snij de dadels fijn en verdeel ze samen met de koriander tussen de makreelfilets.

Schik op 4 borden en serveer met de komkommersalade. Werk af met de yoghurtsaus.

Lees meer over:

Onze partners