Makreel in biermarinade

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 makrelen

Voor de marinade:

1 ui, 1 takje tijm, 1 laurierblad

3 dl honingbier

1 dl wittewijnazijn

1 citroen

peper en zout

Voor de moes: (facultatief)

400 g rabarber (of kruisbessen)

3 el griessuiker

Schil de ui en snij in ringen. Snij de citroen in dunne reepjes. Doe ui en citroen in een pan en voeg er tijm, laurier, zout, peper, azijn en bier bij. breng de marinade aan de kook en laat ze vervolgens afkoelen. Fileer de makrelen en verwijder de graten met een pincet. Leg de filets naast elkaar op de bodem van een glazen schaal en overgiet met de koude marinade. Zet koel weg en laat een nacht trekken. Dien koud of lauw op in de marinade. Geef er brood bij en, indien gewenst, rabarber- of kruisbessenmoes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content