Maki-sushi met zalm, avocado en dille

09/06/11 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 10 stuks :

  • 1 noriblad
  • 220 g gekookte en gekruide sushirijst
  • 150 g zalm in balkjes van 1 cm dik
  • 1 goed rijpe avocado in balkjes van 1 cm dik
  • wasabi
  • sojasaus
  • 2 eetlepels verse dille

Bereidingswijze

Leg op een sushimatje het blad nori. Smeer er een laag rijst op van ongeveer 5 mm dik. Laat boven- en onderaan ongeveer 1 cm van het noriblad vrij. Maak overlangs in het midden van de rijst een gleuf en leg er de zalmbalkjes en de in balkjes gesneden avocado in. Smeer er wat wasabi over, besprenkel met sojasaus en bestrooi met de dille. Rol de sushi dicht met behulp van het matje en zorg ervoor dat de vulling mooi in het midden zit. Snijd met een scherp fijn mes in plakjes en serveer met ingemaakte zoetzure gember.

Lees meer over:

Onze partners