Maki-sushi met surimi, tofu en sojascheuten

10/06/11 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 10 stuks :

  • 1 noriblad
  • 220 g gekookte en gekruide sushirijst
  • 110 g surimistaafjes
  • 70 g in sojasaus gemarineerde tofu
  • sojascheuten
  • fijngehakt bieslook

Bereidingswijze

Leg op een sushimatje, gemaakt van bamboe en essentieel voor het bereiden van maki-sushi, het blad nori. Smeer er een laag rijst op van ongeveer 5 mm dik. Laat boven- en onderaan ongeveer 1 cm van het noriblad vrij. Maak overlangs in het midden van de rijst een gleuf en leg er de surimi en tofu in. Rol de sushi dicht met behulp van het matje en zorg ervoor dat de vulling mooi in het midden zit. Snijd met een scherp fijn mes in plakjes, leg ze plat en werk af met sojascheuten en fijngehakt bieslook.

Lees meer over:

Onze partners