Maïté's gevulde courgettes

10/06/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote of 2 kleine courgettes harissa
  • 600 g kalfs/varkensgehakt
  • 100 g gemalen gruyère
  • 4 eetlepels Heinz Tomato Ketchup
  • 1 ei
  • peper en lookzout
  • olijfolie
  • 3 eetlepels Anco Paneermeel
  • 250 g Bosto Mediterraneo Rice

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de courgette( s) overlangs en schep er een beetje vruchtvlees uit. Bestrijk de helften met wat harissa en bestrooi ze met een beetje gruyère. Maak het gehakt aan met de ketchup, het ei, peper en lookzout, 2 eetlepels paneermeel en de rest van de kaas (houd nog een beetje opzij voor het gratineren). Vul de courgettehelften met het gehakt en schik ze in een ovenschotel. Strooi er wat kaas en paneermeel over, bedruppel ze met olijfolie en zet ze een uurtje in de oven. Bedruip ze regelmatig met wat stoofvocht. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Lees meer over:

Onze partners