Maisroomsoep met gebakken witloof en witte pens

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 maiskolven (schoongemaakt)
  • zout
  • peper
  • boter
  • 1 dl room
  • 3 stronken witloof
  • suiker
  • 3 witte pensen
Bereiding
  1. Zet de maiskolven rechtop, met de punt omlaag en snij de korrels vlak langs de kolf af. Doe in een kom met 4 dl water en een snuif zout en breng aan de kook. Laat gedurende 1 uur gaarkoken.
  2. Mix tot een gladde soep en giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout en werk op met een klont boter en de room.
  3. Trek de bladeren van het witloof en bak in boter tot ze bijna gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper en zout en een snuif suiker.
  4. Pel de witte pens, snij in dikke plakken en bak krokant in boter. Serveer het witloof en de pens in de soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content