Maisroomsoep met gebakken witloof en witte pens

28/09/16 om 13:53 - Bijgewerkt om 14:00

Maisroomsoep met gebakken witloof en witte pens

Maïsroomsoep met gebakken witloof en witte pens © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 maiskolven (schoongemaakt)

zout

peper

boter

1 dl room

3 stronken witloof

suiker

3 witte pensen

Zet de maiskolven rechtop, met de punt omlaag en snij de korrels vlak langs de kolf af. Doe in een kom met 4 dl water en een snuif zout en breng aan de kook. Laat gedurende 1 uur gaarkoken. Mix nadien tot een gladde soep en giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout en werk op met een klont boter en de room.

Trek de bladeren van het witloof en bak in boter tot ze bijna gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper en zout en een snuif suiker.

Pel de witte pens, snij in dikke plakken en bak krokant in boter.

Serveer het witloof en de pens in de soep.

Lees meer over:

Onze partners