Maïsbroodjes met komijnzaad

18/10/12 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:45

Geef je waardering

Maïsbroodjes met komijnzaad

Ingrediënten

  • 250 g maïsbloem
  • 350 g bleke tarwebloem
  • 2 el komijnzaad
  • 1/2 tl peper uit de molen
  • 2 tl zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 125 g geraspte harde geitenkaas
  • 20 g gist

Bereidingswijze

Meng de bloemsoorten goed door elkaar en voeg het komijnzaad, peper, zout, het losgeklopte ei en de geraspte kaas toe. Maak een kuiltje en voeg de in 450 g lauw water opgeloste gist toe. Kneed het deeg gedurende 10 min.

Voeg wat bloem toe als het deeg te kleverig is of water als het te droog is. Laat 1 1/2 uur rijzen onder een handdoek tot het deeg verdubbeld is. Sla het neer en verdeel in kleine porties.

Vorm gladde balletjes en bestrooi de bovenkant met komijnzaad. Leg de balletjes met veel tussenruimte op een ingevette bakplaat. Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de balletjes 1 u. rusten tot ze opnieuw gerezen zijn. Bak de broodjes gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Lees meer over:

Onze partners