Voor 6 personen:
600 gram runderschenkel
150 gram gerookt borststuk
100 gram spek
1 chorizo om te koken
300 gram kikkererwten
6 wortelen
Â1/2 groene kool
1 ui
Â1/2 knoflookbol
1 koffielepel soda
1 boeketje kruiden
2 kruidnagels
grof zout
peper
Leg de kikkererwten en de soda in een kom met koud water en laat 12 uur rusten. Leg de schenkel, het spek, de gerookte borst, de uitgelekte kikkererwten, de gepelde ui met daarin de kruidnagel, het grof zout en het kruidenboeket in een grote kookpan met water. Laat alles gedurende 2 uur op een zacht vuurtje sudderen. Schep af en toe het vet weg. Voeg eerst de gekuiste wortelen toe en na 30 minuten ook de andere groenten en de chorizo. Laat nog eens 30 minuten doorkoken. Dien de groenten en het vlees heel warm op. Serveer de bouillon eventueel apart en voeg er dan wat vermicelli en witte wijn aan toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier