Macarons met zuurstokken

29/11/17 om 10:58 - Bijgewerkt om 10:58

Macarons met zuurstokken

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 70 g eiwitten op kamertemperatuur
  • 90 g suiker
  • 80 g amandelpoeder
  • 80 g poedersuiker
  • 6 à 8 minizuurstokjes
  • 150 g plattekaas
  • 1 tl citroensap

Bereiding

  1. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer. Voeg al mixend beetje bij beetje de suiker toe tot deze helemaal opgelost is. De meringue moet mooi glanzen en vrij stevig zijn.
  2. Maal het amandelpoeder en de poedersuiker tot een fijn meel in een keukenrobot en schep in een kom. Spatel voorzichtig de helft ervan door de meringue. Voeg de rest in twee porties toe en meng het beslag voorzichtig tot het langzaam van een spatel afdruipt.
  3. Vul een spuitzak met ronde spuitmond met het beslag. Teken achtenveertig cirkels van 2,5 cm diameter op bakpapier (laat er een beetje ruimte tussen). Leg het bakpapier op bakplaten en spuit het beslag op de cirkels met behulp van de spuitzak. Laat de macarons 45 minuten drogen op een tochtvrije plek.
  4. Verwarm intussen een heteluchtoven voor op 150°C.
  5. Bak de macarons 12 minuten in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de ovendeur op een kier. Wacht 5 minuten, haal de macarons uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  6. Hak de minizuurstokjes fijn en meng met de plattekaas en het citroensap. Schep een beetje van dit mengsel op een macaron en leg er een tweede macaron op. Herhaal voor de rest van de macarons en zet 2 à 3 uur koel weg alvorens te serveren.

Onze partners