Macaroni met ham en kaas

14/01/16 om 10:36 - Bijgewerkt om 09:58

Macaroni met ham en kaas

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

200 g macaroni, olijfolie, 5 dl volle melk, 5 el roux, 200 g geraspte kaas (1/3 emmenthaler, 1/3 gruyère, 1/3 Parmezaanse kaas), peper en zout, nootmuskaat, 3 dikke sneden gekookte ham (in reepjes)

Bereidingswijze:

Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en hou warm. Breng de melk aan de kook. Voeg de roux toe, draai het vuur lager en blijf roeren tot de roux smelt en de saus bindt. Laat 2 min. zacht doorkoken. Giet door een zeef in een pan, breng opnieuw aan de kook en voeg de kaas toe.

Laat al roerend smelten Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de ham onder en giet over de macaroni in een ovenschotel. Laat 15 min. gratineren onder de grill.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners