Maatjes met peterseliepesto

28/11/17 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Maatjes met peterseliepesto

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 30 g gedopte amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 2 handenvol bladpeterselie
  • 1 tl honing
  • 4 à 5 el plantaardige olie
  • 1 à 2 tl citroensap
  • 1 rode ui
  • 2 sneden volkorenbrood
  • 4 maatjesfilets

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge braadpan en laat afkoelen. Pel de knoflook. Spoel de bladpeterselie en zwier droog. Pluk de blaadjes; hou er enkele opzij voor de afwerking en mix de rest fijn met de geroosterde amandelen, de knoflook, de honing en de olie. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  2. Pel de rode uien snij in dunne ringen. Rooster het brood en snij in driehoekjes. Dep de maatjes droog en schik samen met de rode-uiringen en het geroosterde brood op borden. Trek strepen peterseliepesto op de borden en werk af met de hele peterselieblaadjes.

Onze partners