Maatjes met linzen

14/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 maatjes
  • 100 gr linzen van Puy
  • Â1/2 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 lepel platte peterselie
  • 1 lepel mosterd
  • zwarte peper uit de molen
  • roze peper gehakt
  • Â1/2 l kippenbouillon
  • Garniture aromatique (1/4 wortel, Â1/2 sjalot, tijm/laurier, 1 klein stengeltje selder)

Bereidingswijze

Spoel de linzen, doe ze in een kom samen met de aromaten en bevochtig met de kippenfond, tot juist onder, kook de linzen op een zacht vuurtje en laat ze afkoelen. Maak een vinaigrette met mosterd, citroensap en koolzaadolie.

Hak peterselie en rode ui fijn. Breng de linzen op smaak met de vinaigrette, doe er de ui, peterselie en de 2 soorten peper bij. Serveer de linzen met bovenop een maatjes filet.

Recept: Yves Mattagne

Onze partners