Maastrichtse tête de veau met augurkjes, zilveruitjes en ei

10/06/11 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg kalfsschenkel en -koteletten
  • 2 fijngehakte grote uien
  • een mespuntje kruidnagelpoeder
  • 3 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • roux
  • 3 el geconcentreerde tomatenpuree
  • een mespuntje nootmuskaat
  • een flinke scheut sherry
  • augurkjes
  • zilveruitjes
  • hardgekookt ei

Bereidingswijze

Verwijder het overtollig vet van het kalfsvlees en doe het in een pan. Giet er koud water bij tot het vlees onder staat en doe er de fijngehakte uien, kruidnagelpoeder, laurierblaadjes en peper en zout bij. Breng aan de kook en laat in 25 minuten zachtjes gaarkoken. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd het nadien in kleine stukken. Zeef het kookvocht en maak er een getomateerde bechamelsaus mee met de roux en de tomatenpuree. Kruid met kruidnagelpoeder, nootmuskaat en peper en zout, en breng op smaak met een flinke scheut sherry. Doe het vlees in een serveerschaal en giet er de saus over. Versier met augurkjes, zilveruitjes en kwartjes hardgekookt ei.

Onze partners