Luikse salade

08/09/11 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

Geef je waardering

Luikse salade

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 250 g prinsessenboontjes
  • 125 g spek in reepjes
  • 1 el boter
  • 1 ui
  • dragon in azijn
  • platte peterselie

Bereidingswijze

Velwijder de draden van de prinsessenbonen indien nodig en kook de groente beetgaar in kokend water met wat zout. Giet het kookvocht af en verfris onder stromend koud water.

Kook de ongeschilde aardappelen met wat zout. Pel, snij in plakjes en bak kort. Voeg de aardappelen toe aan de prinsessenbonen, kruid met peper van de molen en voeg versneden dragon toe. Hou warm.

Bak het spek in de boter uit. Leg de aardappelen en prinsessenbonen op een voorverwarmde schotel, lepel het spek eroverheen en bestrooi met fijngesnipperde ui en gehal

Zet de pan terug op het vuur, giet een scheutje dragonazijn in de pan, roer de bakrestjes los en giet uit over de salade. Roer alles door elkaar en serveer warm.

Lees meer over:

Onze partners