Luikse bouletten

09/03/16 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:05

Luikse bouletten

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

2 fijngesnipperde uien, ganzenvet of reuzel, 250 g varkensgehakt, 250 g kalfsgehakt, 250 g rundsgehakt, 1 takje oregano, 1 takje tijm, ongeveer 30 g paneermeel, 2 eieren, ongeveer 5 el melk

Voor de saus: 1 ui (in ringen), enkele jonge takjes tijm, 2 laurierblaadjes, ganzenvet of reuzel, 1 glas rode wijn, 1 glas water, 3 el Luikse siroop, azijn, peper en zout, beurre manié (gelijke hoeveelheden zachte boter en bloem)

Bereidingswijze:

Fruit de uien in ganzenvet of reuzel. Giet nadien het vet weg. Doe het gehakt in een kom en meng met de ui, fijngehakte oregano en tijm, het paneermeel, de eieren en melk tot een homogeen mengsel. Rol bouletten van dit mengsel en bak deze in ganzenvet of reuzel in een pan of in de oven.

Fruit voor de saus de uiringen met de tijm en laurier in ganzenvet of reuzel. Giet het vet weg en blus met de wijn en het water. Breng langzaam aan de kook en laat sudderen tot de ui gaar is. Werk de saus af met de Luikse siroop, enkele druppels azijn, peper en zout. Bind met een klontje beurre manié en doe er de bouletten bij. Laat even doorwarmen en serveer met verse frieten.

Onze partners