Lopend taartje van Vlarhona chocolade

09/06/11 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 15 personen:

Voor de moelleux:

  • 125 g chocolade
  • 4 eieren
  • 110 g boter
  • 275 g suiker
  • 60 g bloem
  • 1 dl room

Voor de champagnebavarois:

  • 6 dl demi sec champagne
  • 2 dl suikerwater
  • 7 blaadjes gelatine
  • 4 dl slagroom
  • 50 g suiker

Voor de gelei van abrikozen:

  • 2 dl abrikozenlikeur
  • jus van een halve citroen
  • 1 dl suikerwater
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Voor de moelleux: Room met boter verwarmen, suiker erin oplossen, chocolade toevoegen en smelten. Eieren los roeren, eieren door de massa roeren, gezeefde bloem beetje bij beetje erbij doen. Zilverpapieren of andere vormpjes goed inboteren en bloemen. Massa in vormpjes storten, deze kunnen nu ingevroren worden. Bak de moelleux in een oven van 220°C gedurende 16 min, indien diepgevroren. Bij gebruik van versgemaakt deeg moet de baktijd aangepast worden.

Voor de champagnebavarois: Slagroom opkloppen met suiker. Champagne met suikerwater op het vuur zetten en verwarmen tot tegen het kookpunt. Hierin de geweekte gelatine oplossen, deze massa laten geleren tot bijna lobbig en daarna de opgeklopte room eronder spatelen. In vorm storten en laten opstijven.

Voor de gelei van abrikozen: De geweekte gelatine oplossen in warm vocht en laten afkoelen. Hiermee de opgesteven en koude bavarois voorzichtig afgeleren.

Lees meer over:

Onze partners