Lomo Iberico met zuiderse couscous, tomaat, venkel en rucola

  • Moeilijkheid

+/- 120 g Iberico vlees (varken uit Spanje)
4 eetlepels couscous
2 eetlepels gekonfijte tomaat
1 venkel
handvol rucola
1 eetlepel kappertjes
2 dl groenten of kippen bouillon
stukje parmezaan
handvol basilicum
1 citroen
1 teentje look
2dl vleesbouillon
1 sjalot
tijm & rozemarijn

Voor de couscous de bouillon koken en op de couscous gieten, afdekken en even laten opzwellen. Daarna de couscous afmaken met tomaat, kappers, parmezaan & basilicum. Voor de afwerking wat olijfolie, citroensap, peper en zout. Dan de venkel fijnsnijden ( eerst schillen) en marineren in chardonnayazijn, sushiazijn en olijfolie.

Tenslotte het vlees kruiden en afbakken in olijfolie, wat boter toevoegen en regelmatig oversauzen. Het vlees uit de pan halen en laten rusten.

Sjalot fijnsnijden en aankleuren in de vetstof. Tijm, look en rozemarijn toevoegen en bevochtigen met de jus van het vlees. 10 minuten laten koken en zeven. Alles dresseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content