Lollipos con gambas met pittige amandelcoulis

  • Moeilijkheid

2 gambas

stokjes in warm water geweekt

100 g amandelpoeder

50 g polenta

verse koriander

knoflook

eierdooiers

pijpajuin

rode ajuin

Nodig voor de saus:

225 g geschaafde amandelen

1 el sambal

4 el verse koriander

1 el vissaus

sap van 1 limoen

4 el notenolie

1 l yoghurt

peper en zout

Laat de amandelen bruin kleuren en afkoelen. Meng de ingrediƫnten, behalve de yoghurt, voor de saus in een cutter of mixer. Doe er dan yoghurt bij en laat nog even draaien en werk af met peper en zout.

Maak de paneermix met polenta, amandelpoeder, gehakte koriander en look.

Verwijder het darmkanaal van de gamba’s en steek ze op een stokje, rol ze door het ei en de paneermix. Frituur de lollipops, serveer ze op de uiensla en lepel er de saus rond.

Recept: Ingrid Neven – Restaurant Pazzo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content