Lollipos con gambas met pittige amandelcoulis

08/06/11 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 gambas
  • stokjes in warm water geweekt
  • 100 g amandelpoeder
  • 50 g polenta
  • verse koriander
  • knoflook
  • eierdooiers
  • pijpajuin
  • rode ajuin

Nodig voor de saus:

  • 225 g geschaafde amandelen
  • 1 el sambal
  • 4 el verse koriander
  • 1 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 4 el notenolie
  • 1 l yoghurt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de amandelen bruin kleuren en afkoelen. Meng de ingrediënten, behalve de yoghurt, voor de saus in een cutter of mixer. Doe er dan yoghurt bij en laat nog even draaien en werk af met peper en zout.

Maak de paneermix met polenta, amandelpoeder, gehakte koriander en look.

Verwijder het darmkanaal van de gamba's en steek ze op een stokje, rol ze door het ei en de paneermix. Frituur de lollipops, serveer ze op de uiensla en lepel er de saus rond.

Recept: Ingrid Neven - Restaurant Pazzo

Lees meer over:

Onze partners