Loempia van couscous, avocado, rode ui, tomaten, doperwtjes en olijven

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 koppen couscous
  • groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 gepelde en ontpitte tomaten
  • 8 zwarte olijven
  • 100 g geblancheerde doperwten
  • peper en zout
  • brickdeeg
  • versgemaakte mayonaise
  • verse tuinkruiden
Bereiding
  1. Doe de couscous in een kom en giet er kokende groentebouillon over. Laat afgedekt zacht worden, tot de couscous het vocht heeft opgenomen. Roer er een scheut olijfolie door en laat afkoelen.
  2. Snij de groenten in kleine dobbelstenen en hak de olijven grof. Meng de groenten met de erwten en de olijven door de afgekoelde couscous en kruid flink met peper en zout. Leg twee vellen brickdeeg op elkaar en verdeel er de couscous over. Vouw dicht tot een loempia. Maak de naden toe door er met wat water overheen te strijken. Frituur de loempia’s goudbruin in 4 minuten.
  3. Mix voor de saus de kruiden fijn met de mayonaise en leng eventueel aan met volle melk. Controleer de kruiding en laat rusten. Snij de loempia’s in tweeĆ«n en verdeel ze over de borden, per twee op elkaar geschikt. Versier met verse tuinkruiden en lepel er de kruidenmayonaise rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content