Loempia’s met krab en maïs

© Getty
Voor 4 personen
  • 250 g krabvlees
  • 150 g maïskorrels
  • 1 dikke teen knoflook
  • 2 kl verse gember
  • 4 à 6 lente-uitjes
  • 2 el verse koriander
  • 1 el munt
  • 1 el vissaus
  • sap van 1/2 limoen
  • sesamolie
  • 50 g boter
  • 24 vellen filodeeg van 20 x 20 cm
  • 1 eiwit
  • frituurolie
  • scheuten, voor de afwerking
Voor de dipsaus
  • 50 g suiker
  • 1 dl rijstazijn
  • 1/2 dl water
  • 2 kl vissaus
  • 1/8 à 1/4 kl chilipoeder
  • 1/2 kl pijlwortelmeel
  • 2 à 3 kl gembersiroop
  • 2 kl sesamzaadjes
Bereiding
  1. Meng de uitgelekte krab en maïs met de geperste knoflook, geraspte gember en fijngehakte lente-uitjes. Hak de kruiden fijn en voeg toe, samen met de vissaus, het limoensap en enkele druppels sesamolie.
  2. Laat de boter smelten en bestrijk er een rijstvel mee. Leg een flinke koffielepel vulling op de hoek van een vel en rol strak diagonaal op. Sla halverwege het oprollen de hoeken naar binnen en rol verder op.
  3. Kluts het eiwit licht en bestrijk er de loempia’s mee om ze af te sluiten. Laat even rusten alvorens te frituren.
  4. Maak de dipsaus door de eerste vijf ingrediënten samen aan de kook te brengen. Voeg het pijlwortelmeel toe en laat even verder koken tot een lichte gebonden saus. Roer er de gembersiroop en sesamzaadjes onder en hou apart.
  5. Verhit de olie en frituur de loempia’s tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de loempia’s met krab met de dipsaus en scheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content