Linzensoep met kokosmelk en alfalfa

© Getty

Een simpele, voedzame linzensoep waar je amper werk aan hebt: ideaal comfort food dus.

Voor 6 personen
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 150 g groene linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g alfalfa
  • zout en peper
Bereiding
  1. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een steelpan met een dikke, goed geleidende bodem en fruit de ui op middelhoog vuur.
  2. Voeg de linzen toe terwijl je roert met een houten lepel, gevolgd door 500 ml water en de kokosmelk. Kook de linzen 30 minuten op laag vuur.
  3. Pureer de linzensoep (bijvoorbeeld met een staafmixer), zodra de linzen goed gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over kommen en verdeel de alfalfa erover.

Tip: voeg voor een oriëntaals tintje een paar blaadjes verse koriander toe aan deze linzensoep.

Uit: Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten (uitg. Manteau).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content