Linzensoep met kokosmelk en alfalfa

25/01/16 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Een simpele, voedzame soep waar je amper werk aan hebt: ideaal comfort food dus.

Linzensoep met kokosmelk en alfalfa

photo Marie Jose JARRY-stylisme Catherine MOREAU © JARRY Marie Jose

Geef je waardering

© JARRY Marie Jose

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 6:

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 150 g groene linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g alfalfa
  • zout en peper

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een steelpan met een dikke, goed geleidende bodem en fruit de ui op middelhoog vuur.

Voeg de linzen toe terwijl je roert met een houten lepel, gevolgd door 500 ml water en de kokosmelk. Kook de linzen 30 minuten op laag vuur.

Pureer de soep (bijvoorbeeld met een staafmixer), zodra de linzen goed gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over kommen en verdeel de alfalfa erover.

Tip:

Voeg voor een oriëntaals tintje een paar blaadjes verse koriander toe aan deze soep.

Uit: Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten (Manteau, 14,99 euro.)

Lees meer over:

Onze partners